5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επούλωσης Τραυμάτων & Ελκών

Παρακαλούμε κάντε λήψη του Προγράμματος

Αγαπητοί Συνάδελφοι

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Επούλωσης Τραυμάτων και Ελκών κι εγώ σας καλωσορίζουμε με ιδιαίτερη χαρά στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επούλωσης Τραυμάτων και Ελκών.

Η επιτυχία των τεσσάρων προηγούμενων συνεδρίων εγγυάται και την επιτυχία αυτού, παρόλο που διεξάγεται μέσα σε δύσκολες οικονομικές εποχές.

Το αντικείμενο πάνω στο οποίο στηρίχθηκε η δημιουργία της Εταιρείας «τραύμα, έλκος, επούλωση» αποτελεί πόλο συνάντησης πολλών ειδικοτήτων που, κάτω από τη συνεπή συνεργασία των οποίων, επιτυγχάνεται η αντιμετώπιση των ασθενών που πάσχουν και υποφέρουν από χρόνια έλκη. Τα μέλη που απαρτίζουν και στελεχώνουν την εταιρεία είναι ιατροί, νοσηλευτές, φυσικοθεραπευτές, διαιτολόγοι, βιολόγοι, και όλοι μαζί, με κοινή προσπάθεια, φροντίζουν όσο καλύτερα μπορούν να θεραπεύσουν αρρώστους με χρόνια έλκη.

Το 5ο Συνέδριό μας σκοπό έχει να ενημερώσει και να παρουσιάσει ότι πιο σύγχρονο γίνεται σήμερα στον κόσμο, που αφορά αυτές τις παθολογικές καταστάσεις, αλλά όχι μόνο:

Κλινικά φροντιστήρια λαμβάνουν χώρα με στόχο την εκπαίδευση των στελεχών της εταιρείας πάνω στη σωστή αντιμετώπιση των τραυμάτων και των ελκών. Η εταιρεία μας ως μέλος του World Union of Wound Healing Societies (WUWHS), πιστεύοντας στην ανάγκη της συνεχούς επιμόρφωσης, διοργανώνει κάθε 6 μήνες εκπαιδευτικά σεμινάρια και χορηγεί σε Έλληνες ιατρούς και νοσηλευτές το International Diploma on Wound Technology.

Η Εταιρεία επίσης διοργανώνει το 2ο εκπαιδευτικό σεμινάριο του ABLS (Advanced Burn Life Support) στην Ελλάδα σαν μετασυνεδριακή ημερίδα, στις 19/03/2011. Το ABLS είναι ένα εντατικό πρόγραμμα εκπαίδευσης για το έγκαυμα, που από φέτος αφορά ιατρούς και νοσηλευτές, και εξασφαλίζει το δίπλωμα διαπίστωσης της Αμερικανικής Εταιρείας Εγκαύματος (American Burn Association). Αφορά τις σωστές ενέργειες άμεσης φροντίδας και υποστήριξης του εγκαυματία την πρώτη ώρα μετά το έγκαυμα, έχοντας σαν στόχο τη μείωση της θνητότητας.

Τέλος, η εταιρεία χορηγεί κάθε δύο χρόνια υποτροφίες για μετεκπαίδευση δύο ιατρών και δύο νοσηλευτών στο εξωτερικό, πάνω στο γνωστικό αντικείμενο των τραυμάτων και των ελκών.

Επίσης η καλύτερη επιστημονική εργασία θα βραβευθεί από την Εταιρεία με το βραβείο Ι. Ιωάννοβιτς, στη μνήμη του Ιδρυτή της.

Η οργανωτική επιτροπή του 5ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Επούλωσης Τραυμάτων και Ελκών, έχοντας επίγνωση του ρόλου που διαδραματίζει στην επιτυχή διεξαγωγή του, θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε και αυτό το συνέδριο, όπως και όλα τα προηγούμενα, να είναι άρτια οργανωμένο, να εμπεριέχει όλα τα σύγχρονα επιστημονικά επιτεύγματα, θεωρητικά και πρακτικά, αλλά συγχρόνως να είναι και ευχάριστο, γιατί διεξάγεται σε ένα χώρο όπως το Ίδρυμα Ευγενίδου/ Πλανητάριο, που όπως πάντα παρέχει αναπάντεχες επιστημονικές αποκαλύψεις.

Δημήτριος Αλεξάκης
Πρόεδρος του Συνεδρίου