Εκπαιδευτικά Μαθήματα μέσω Διαδικτύου 2014

Πρόγραμμα Εκπαιδευτικών Μαθημάτων

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

H Eταιρία Μελέτης Παθήσεων Διαβητικού Ποδιού (Ε.ΜΕ.ΔΙ.Π.) και τα Διαβητολογικά Κέντρα των Νοσοκομείων α) «Παπαγεωργίου» Θεσσαλονίκης και β) «Λαϊκό» Αθήνας, διοργανώνουν εκπαιδευτικά μαθήματα μέσω διαδικτύου με θέμα: «Ο διαβήτης και οι επιπλοκές του: Σφαιρική προσέγγιση του διαβητικού ασθενή στην κλινική πράξη».

Στις 6 (έξι) θεματικές ενότητες που περιλαμβάνονται σε αυτόν τον κύκλο μαθημάτων συζητούνται κλινικές καταστάσεις που προβληματίζουν τον Ιατρικό κόσμο στην αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη και ιδίως των επιπλοκών του και η σφαιρική αντιμετώπισή τους. Τα εκπαιδευτικά μαθήματα θα μεταδίδονται ζωντανά μέσω Διαδικτύου (internet) από το site της Ε.ΜΕ.ΔΙ.Π., www.emedip.gr. Θα υπάρχει πεδίο εισαγωγής κωδικού πρόσβασης, μέσω του οποίου θα γίνεται η ταυτοποίηση των χρηστών, αλλά και ο υπολογισμός του χρόνου παρακολούθησής τους. Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα στην Ε.ΜΕ.ΔΙ.Π. να απονείμει πιστοποιητικό παρακολούθησης στους χρήστες που θα παρακολουθήσουν από περιοχές εκτός του χώρου της ζωντανής μετάδοσης των μαθημάτων.

Eγγραφείτε τώρα στο site της Ε.ΜΕ.ΔΙ.Π., www.emedip.gr,

και παραλάβετε στο προσωπικό σας e-mail τον κωδικό πρόσβασης

Επειδή όλοι γνωρίζουμε ότι σε κάθε κλινική ενότητα, υπάρχουν σημεία που χρειάζονται ιδιαίτερη συζήτηση αλλά και ερωτηματικά σχετικά με τη θεραπευτική προσέγγιση που ακολουθούμε στην καθημερινή κλινική αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων του διαβητικού αρρώστου, μπορείτε να στείλετε μέσω e-mail τα σημεία/ερωτήσεις που θέλετε να διευκρινισθούν αναφορικά με τη θεματολογία του κάθε μαθήματος μέχρι και δύο ημέρες πριν την έναρξη του κάθε μαθήματος (στο email emedip@otenet.gr) ή να υποβάλετε γραπτές ερωτήσεις κατά τη διάρκεια των μαθημάτων μέσω του διαθέσιμου εργαλείου chat.

Oι προβληματισμοί σας ενδιαφέρουν άμεσα τους εκπαιδευτές.

Το πρόγραμμα είναι αναρτημένο στο site της Ε.ΜΕ.ΔΙ.Π.: www.emedip.gr

Περιμένουμε την ενεργό συμμετοχή σας.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Ο συντονιστής του προγράμματος

Δρ. Χρήστος Μανές

Διευθυντής Παθολογικού Τμήματος & Διαβητολογικού Κέντρου

Γ.Π.Ν. «ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ» Θεσσαλονίκης

Πρόεδρος Ε.ΜΕ.ΔΙ.Π