Εκπαιδευτικά Μαθήματα μέσω Διαδικτύου 2014

Πρόγραμμα Εκπαιδευτικών Μαθημάτων


Αγαπητοί Συνάδελφοι,

H Εταιρία Μελέτης Παθήσεων Διαβητικού Ποδιού (ΕΜΕΔΙΠ) διοργανώνει εκπαιδευτικά μαθήματα μέσω διαδικτύου με θέμα: «Ερωτήσεις – Απαντήσεις στην προσέγγιση του διαβητικού ασθενή στην κλινική πράξη».

Στις 6 (έξι) θεματικές ενότητες που περιλαμβάνονται σε αυτά τα μαθήματα συζητούνται κλινικές καταστάσεις που προβληματίζουν τον Ιατρικό κόσμο στην αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη και ιδίως των επιπλοκών του π.χ. καρδιαγγειακών, διαβητικού ποδιού κλπ., και τη βασισμένη σε επιστημονικές ενδείξεις αντιμετώπισή τους.

Τα εκπαιδευτικά μαθήματα θα μεταδίδονται ζωντανά μέσω internet από την ιστοσελίδα της ΕΜΕΔΙΠ, www.emedip.gr, καθώς και από το www.livemedia.gr. Θα υπάρχει πεδίο εισαγωγής κωδικού πρόσβασης, μέσω του οποίου θα γίνεται η ταυτοποίηση των χρηστών, αλλά και ο υπολογισμός του χρόνου παρακολούθησής τους. Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα στην ΕΜΕΔΙΠ να απονείμει πιστοποιητικό παρακολούθησης στους χρήστες που θα παρακολουθήσουν από μακριά.

Όσοι επιθυμείτε να λάβετε κωδικό πρόσβασης, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 210 60 48 260 με την κυρία Μαρία Σχισμένου.

Όλοι γνωρίζουμε ότι σε κάθε κλινική ενότητα υπάρχουν σημεία που χρειάζονται ιδιαίτερη συζήτηση, αλλά προκύπτουν και ερωτηματικά σχετικά με τη θεραπευτική προσέγγιση όλων των προβλημάτων του διαβητικού αρρώστου. Υπάρχει λοιπόν η δυνατότητα να στείλετε μέσω e-mail τα σημεία/ερωτήσεις που θέλετε να διευκρινισθούν αναφορικά με τη θεματολογία του κάθε μαθήματος μέχρι και δύο ημέρες πριν την έναρξη του κάθε μαθήματος (στο e-mail:emedip@otenet.gr) ή να υποβάλετε γραπτές ερωτήσεις κατά τη διάρκεια των μαθημάτων μέσω του διαθέσιμου εργαλείου chat. Οι γραπτές ερωτήσεις και τα e-mail με τις ερωτήσεις θα τίθενται υπόψιν των εκπαιδευτών και θα λαμβάνουν τις κατάλληλες απαντήσεις.

Oι προβληματισμοί σας ενδιαφέρουν άμεσα τους εκπαιδευτές.

Το πρόγραμμα είναι αναρτημένο στο site της ΕΜΕΔΙΠ: www.emedip.gr

Περιμένουμε την ενεργό συμμετοχή σας.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Οι συντονιστές του προγράμματος

Δρ. Χρήστος Μανές

Διευθυντής Παθολογικού Τμήματος & Διαβητολογικού Κέντρου

Γ.Π.Ν. «ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ» Θεσσαλονίκης

Πρόεδρος ΕΜΕΔΙΠ

Δρ.ΝικόλαοςΤεντολούρης

Αναπληρωτής Καθηγητής Παθολογίας

Α’ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική Π.Α. & Διαβητολογικό Κέντρο Γ.Ν.Α.«ΛΑΪΚΟ»

Γ.Γραμματέας ΕΜΕΔΙΠ