«Για τον αδόκητο χαμό της κ. Λούπα Χαρίκλειας»

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι,

Σήμερα 1 Οκτωβρίου 2020 έφυγε από κοντά μας η Χαρίκλεια Λούπα, ιδρυτικό μέλος και μέλος του ΔΣ της εταιρείας μας.

Η Χαρίκλεια ήταν ενεργό μέλος της εταιρείας μας και παρούσα σε όλες τις εκδηλώσεις μας, παρά το γεγονός ότι τελευταία αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας. Υπηρέτησε τα άτομα με διαβήτη και διαβητικό πόδι με πάθος και αυτή της η ενασχόληση αναγνωρίστηκε από όλους, και από το διεθνή χώρο, όπου εκπροσωπούσε την Ελλάδα στα θέματα αντιμετώπισης του Διαβητικού Ποδιού. Ήταν αναγνωρισμένη  στον επιστημονικό χώρο, είχε άριστη επιστημονική κατάρτιση και θέληση για προσφοράς στο συνάνθρωπο με προβλήματα.

Η απώλεια της Χαρίκλειας μας αφήνει  φτωχότερους σε εμπειρία, και στην ισορροπία γνώσης και προσφοράς και μας αφήνει  σοβαρή παρακαταθήκη την αυθεντικότητα και την ακεραιότητά της.

Η αφοσίωσή  στους ασθενείς ήταν  υποδειγματική. Με αυταπάρνηση πρόσφερες  τις υπηρεσίες στο Νοσοκομείο για δεκαετίες. Με τον αείμνηστο Δημήτρη Βογιατζόγλου οικοδόμησαν το πρότυπο ιατρείο Διαβητικού Ποδιού στο Νοσοκομείο “Αμαλία Φλέμινγκ”, μια μεγάλη αγκαλιά για τους διαβητικούς ασθενείς, που αναζωογονούνταν  με το καλοσυνάτο  και το μειλίχιο λόγο τους. Και  φυσικά με την πολύ σημαντική επιστημονική τους προσφορά. Πόσα πόδια άραγε διαβητικών σθενών σώθηκαν με τον αγώνα τους;  

Η Χαρίκλεια έφυγε  από τις ζωές μας, αλλά θα ζει  στις καρδιές μας. Ξέρουμε όλοι στην ΕΜΕΔΙΠ ότι το τελευταίο μεγάλο ταξίδι έγινε, όμως  η ανάμνηση της θα είναι βάλσαμο και ανεκτίμητη κληρονομιά που θα παραμείνει σε όλους μας.

Καλό Παράδεισο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΜΕΔΙΠ